Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 17:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-pakorningen-i-bergsjon-verkar-vara-gjord-med-flit/

Sverige

Polisen: Påkörningen verkar vara gjord med flit

En berusad man i 35-årsåldern hamnade enligt vittnen i en dispyt med en annan man på onsdagsförmiddagen i Göteborgsförorten Bergsjön. Bråket slutade med att den berusade mannen körde på den andre, enligt uppgifter till polisen.

Det var strax före klockan 11 som larmet kom om att en berusad förare kört på en fotgängare. Bilisten uppgavs då ha smitit från platsen. 

Kort därefter kom dock ytterligare ett larm om en kollision med tre bilar inblandade och där kunde polisen gripa den påverkade mannen.

– Enligt vittnen på platsen är det samma person som varit orsak till båda olyckorna, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till DN. Vittnen uppger också att den första påkörningen var avsiktlig.

Vad skulle motivet vara ?

– Det är oklart, men det talas om att någon form av dispyt har uppstått.

Den skadade mannen, som är cirka 30 år gammal, fördes med ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset, där hans skador bedömdes som lindriga. 

Vid den andra incidenten uppstod inga personskador.

Den misstänkte gärningsmannen är gripen och har tagits med för provtagning. Förhör ska hållas under eftermiddagen. Han misstänks för grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Bilen är tagen i beslag.