Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 04:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-satter-in-dronare-i-sokandet-efter-forsvunnen-43-aring/

Sverige

Polisen sätter in drönare i sökandet efter försvunnen 43-åring

Polisen har fortfarande inga spår efter den 43-åriga kvinna som försvann i Landskrona på julafton. I tre dagar har kustbevakningen genomfört dykningar utan resultat. Nu ska polisen flyga med drönare för att få överblick över ett större område. Enligt polisen kan kvinnan ha blivit bortrövad.

Den 43-åriga kvinnan såg senast på julaftonskvällen vid Skeppsbron i Landskrona, där båtarna till Ven lägger till. Före försvinnandet var kvinnan i sällskap med en man, som hon har en nära relation till. Polisen har pratat med mannen, som dock inte misstänks för något brott. 

Sedan annandagen har kustbevakningen genomfört dykningar längs med kajen utanför Skeppsbron och 40-50 meter ut i havet samt ett område i Nyhamnen. Sökarbetet har inte resulterat i något fynd och på lördagskvällen fattade förundersökningsledaren beslut om att dykningarna ska avslutas, skriver polisen på sin hemsida på lördagskvällen. 

Enligt polisen har det kommit fram omständigheter om försvinnandet som gör att man misstänker brott. För närvarande analyseras kvinnans mobiltelefon, som hittades i hennes bostad. Nu kommer polisen att använda drönare i sökandet efter kvinnan.

Polisen vädjar om hjälp från allmänheten och är intresserad av alla iakttagelser som gjorts vid platsen och i omgivningarna från 22-tiden på julaftonskvällen och natten till juldagen.

I nuläget är ingen person misstänkt för brott i samband med försvinnandet.

Läs mer: 43-årig kvinna försvunnen i Landskrona