Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 17:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-soker-efter-forsvunnen-15-arig-pojke-i-boden/

Sverige

Polisen söker efter försvunnen 15-årig pojke i Boden

Polisen söker efter en 15-årig pojke i Boden, som försvann i onsdags. På lördagen utökades sökstyrkan.  

Militärer och frivilliga deltar också. ”Vi håller öppet för att han kan vara utanför kommunen”, säger räddningsledaren Lars Öberg.

I onsdags anmäldes en 15-årig pojke försvunnen i Boden i Norrbotten. Polisens sökstyrka utökades i fredags morse, och på lördagen förstärktes insatsen ytterligare.

Sammanlagt deltar ett 60-tal personer med hundpatruller, fotpatruller, flera fordon och en helikopter. Bland dem som söker finns ett 30-tal militärer och 15 frivilliga från organisationen Missing people.

– Vi jobbar utifrån platsen där han senast sågs, men sedan håller vi öppet för att han kan vara någon annanstans, även utanför kommunen. Vi får hålla det brett, säger räddningsledaren Lars Öberg, som är chef för lokalpolisområdet östra Norrbotten.

Polisen tror inte att pojken har utsatts för något brott. Han har ett funktionshinder och har avvikit från hemmet tidigare.

Två personer som deltar i sökandet såg honom i torsdags kväll i Paglaområdet strax nordväst om tätorten. Men han sprang undan.

– Han ville inte ge sig till känna. Han vill inte att vi ska hitta honom, och det komplicerar sökinsatsen. Sedan har vi ett skogsområde som också försvårar sökandet, säger Lars Öberg. 

Pojken är ungefär 180 centimeter lång, har mörkt hår och asiatiskt utseende. Polisen vill gärna att allmänheten bistår med tips.

– Vi jobbar vidare allt eftersom vi får in nya tips. Det är bra att vi får hjälp, säger Lars Öberg.

Polisen vill även uppmana alla som har eget kreatur eller matar vilda djur ser över sina utrymmen.

– Det är bra om man exempelvis har djurhållning att man tittar igenom sina utrymmen, säger Lars Öberg.

Vid 22-tiden på lördagen meddelade polisen att sökinsatsen varit resultatlöst och att sökinsatsen avbryts. Men att den kommer att återupptas med oförändrad styrka tidigt på söndagsmorgonen.