Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Polisen topsar 200 män efter mordet i Ulricehamn

Other: Marcus Ålsnäs

Polisen utreder fortfarande det misstänkta mordet på en kvinna i Ulricehamn i oktober. Nu kallas omkring 200 män till förhör och dna-topsning. 

Det var i slutet av oktober som en kvinna i 60-årsåldern hittades död i ett motionsspår i Ulricehamn. Den man som tidigare suttit frihetsberövad misstänkt för mordet har släppts och avskrivits från utredningen. 

I ett pressmeddelande skriver polisen i Västra Götaland att de nu kommer att kalla ett större antal personer i trakten kring Ulricehamn till förhör och dna-topsning. 

På måndagsmorgonen kallades de första 200 via sms. 

– Till en början är det runt 200 som vi kallat, säger Tommy Nyman, presstalesperson i region Väst till DN. 

Det är första gången som man i polisregion väst kallar så många personer via sms. 

– Det har provats vid några tillfällen tidigare och fått ett bra utfall. Det är lätt att nå personer den här vägen. De kan höra av sig till oss och bestämma den tid som passar dem bäst, säger Tommy Nyman. 

De som blir kallade är inte misstänkta för något brott, skriver polisen i sms:et. Dna-provet är ett salivprov som jämförs mot det aktuella ärendet och sedan förstörs. 

De kallade har valts ut efter ett antal urvalskriterier som tagits fram av polisens gärningsmannaprofilgrupp. 

– De allra flesta har anknytning till Ulricehamnstrakten. Vi hoppas också på vittnesmål. Det kan vara så att någon har sett något som kan vara av intresse för oss, säger Tommy Nyman. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.