Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-31 03:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-undersoker-misstankt-foremal-i-centrala-goteborg/

Sverige

Misstänkt föremål i centrala Göteborg visade sig vara ofarligt

Nationella bombskyddet är på plats vid avspärrningen.
Nationella bombskyddet är på plats vid avspärrningen. Foto: Jens Littorin

Flera kvarter i Vasastan i centrala Göteborg spärrades av på onsdagens morgon när polisen undersökte ett misstänkt farligt föremål.

Till P4 Göteborg säger nu polisens insatsledare att föremålet var ofarligt. 

Polisens blå-vita plastband skar på onsdagsmorgonen av flera gator mitt i Vasastan i centrala Göteborg. Avspärrningarna omfattade flera kvarter runt fastigheter på Viktoriagatan och Karl Gustavsgatan.

Polisens nationella bombskydd tillkallades för att undersöka ett misstänkt farligt föremål. Polisen har uppgett för DN att det handlade om en låda vid en fastighet på Viktoriagatan.

DN:s utsände kunde rapportera om ett stort polispådrag. Polis med skyddskläder och hjälm undersökte fastigheten med hjälp av en hund och en fjärrstyrd robot.

Klockan 09.43 hördes en kraftig smäll och rök syntes från huset, men polisens insatsledare har nu, vid 11-tiden, sagt till P4 Göteborg att föremålet var ofarligt.

Flera kvarter i Vasastan, mitt i centrala Göteborg, har spärrats av.
Flera kvarter i Vasastan, mitt i centrala Göteborg, har spärrats av. Foto: Jens Littorin

 

Åtminstone sex polisfordon fanns på plats utanför fastigheten. I husen längs gatan finns flera restauranger och kaféer, men byggnaderna utgörs till största del av bostäder.

I kvarteren finns bland annat lokaler som används av Göteborgs universitet och flera skolor.

Läs mer om vad som händer i Göteborg.