Polisen varnar för omkullblåsta träd i trafiken - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Polisen varnar för fallna träd i trafiken på flera platser i västra Sverige

Polisen i Örebro, Värmland och Dalarnas län varnar för att en stor mängd träd har fallit över vägar till följd av den storm som dragit in över västra Sverige under fredagen.

Stormen har blåst omkull träd som sedan fallit över vägar på flera platser i de tre länen. Polisen bedömer att det finns en stor risk för att fler träd kommer att blåsa omkull och skapa problem i trafiken. 

Därför uppmanar polisen nu trafikanter som beger sig ut i trafiken att vara försiktiga under återstoden av kvällen och natten till lördagen.

”Kan man undvika att ge sig ut i trafiken, så länge den starka blåsten håller i sig, bör man göra detta”, skriver polisen i de tre länen på polisens hemsida.

Enligt Trafikverkets hemsida berörs bland annat väg 508 i Värmlands län, vägarna 636 och väg 50 i Dalarnas län och väg 66 i Västmanlands län. Även på väg 205 i Örebro län beskrivs påverkan från fallna träd som stor.

– Vi har fått en hel del påringningar om träd som har vält över vägarna. Men räddningstjänsten har varit ute och röjt undan en hel del och nu har det lugnat sig lite, säger Anders Wallin vid Trafikverkets pressjour.

Att träd välter över vägar är ett vanligt förekommande problem när det blåser så mycket som det just nu gör i västra Sverige.

– Då får vi i regel in ett gäng samtal från folk upplyser oss om träd som ligger på vägarna men även om träd som hänger in över vägarna.

Så länge vinden håller i sig, bedömer Anders Wallin, att det finns en fortsatt risk för att fler träd kommer att välta.

– Så länge det fortsätter att blåsa kommer det säkerligen att falla ett antal träd till.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.