Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-26 15:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisen-varnar-for-stoldligor-pa-bohuskusten/

Sverige

Polisen varnar för stöldligor på Bohuskusten

På torsdagens polisanmäldes en ny stöld, den här gången i Grebbestad. Arkivbild.
På torsdagens polisanmäldes en ny stöld, den här gången i Grebbestad. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Kända ligor som ägnar sig åt stölder av båtmotorer har observerats på flera platser längs Bohuskusten. Polisen uppmanar nu båtägare till extra vaksamhet.

Personer och fordon som kopplas till internationella stöldligor har observerats på flera platser längs kusten där upplagda båtar förvaras. Ligorna är kända för att inrikta sig på stölder av värdefulla båtmotorer. Polisen uppmanar därför till vaksamhet och hoppas på att ytterligare uppgifter från allmänheten ska kunna leda till ett gripande.

– Vi har fått information från vår underrättelseverksamhet och när vi går ut så här så väcker vi folk lite grand och på så sätt hoppas vi kunna komma vidare, säger Thomas Andersson, ansvarig för polisens båtsamverkan i region Väst.

Under torsdagen anmäldes en stöld från en uppläggningsplats i Grebbestad i norra Bohuslän. 

– Det var en 130-hästars Yamaha och det är ju en ganska stor motor, så en sådan tar man inte hur som helst, säger Thomas Andersson.

Om stölden i Grebbestad har någon koppling till ligorna som rör sig längs Bohuskusten är dock inte klarlagt.