Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 05:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisens-bombgrupp-kallad-till-trollhattan/

Sverige

Misstänkt granat säkrad vid skola i Trollhättan

Foto: Joachim Nywall/TT

En misstänkt granat har hittats i ett bostadsområde i Trollhättan. Polisen spärrade av området runt det misstänkta föremålet. Vid 10.30-tiden hade den nationella bombgruppen säkrat föremålet och tagit det i beslag för en teknisk undersökning.

På tisdagsmorgonen larmade en man polisen och berättade att han hittat vad han misstänkte var ett explosivt föremål på Torngatan i Trollhättan.

Intill platsen där föremålet hittades har Skogshöjdens skola delar av sin verksamhet och en stor avspänning upprättades i väntan på polisens nationella bombgrupp.

Vid 10.30 hade det misstänkt explosiva föremålet säkrats och tagits i beslag för en teknisk undersökning.

Avspärrningarna hävdes, men polisen arbetar vidare med en förundersökning gällande grovt olaga hot och brott mot brandfarliga och explosiva varor.

– Just nu har vi inga misstänkta personer. Vi måste först se om detta är ett skarpt, farligt föremål, säger Ulla Brehm vid polisen.

Richard Fremark, polisområderschef i Trollhättan, berättar att föremålet är något som ser ut som en granat. 

– Personen som ringde kan vara den som hotet har riktat sig mot. Men vi jobbar helt förutsättningslöst och kan inte dra några slutsatser ännu. 

Skogshöjdens skola ligger i västra Trollhättan Grafik: Google Maps

Det granatliknande föremålet hittades i anslutning till en fastighet i bostadsområdet Skogshöjden där Skogshöjdens skola har lokaler. Delar av skolan stängdes under morgonen och förmiddagen.

 – Det kommer att genomföras en teknisk undersökning och dörrknackning i området. Vi planerar även en del trygghetsskapande åtgärder som att informera i området och på den närliggande skolan, säger Richard Fremark.