Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisens-svara-uppdrag-identifiera-dodsoffren/

SVERIGE

Polisens svåra uppdrag: Identifiera dödsoffren

Lars Bröms och Mats Bakki från Region Stockholms DVI-team (Disaster victim identification) har arbetat stenhårt sedan flygkraschen. ”Det finns ingenting viktigare än att till 100 procent kunna fastställa identiteten på de omkomna.”
Foto: Dennis Ylikangas

17 av de som omkom i flygkraschen i Iran var hemmahörande i Sverige. Svensk polis arbetar nu för fullt med att fastställa identiteten på de omkomna.

– Allt vi gör är för de anhörigas skull. Vi vill givetvis att de ska få hem de omkomna för att de ska kunna begrava dem, säger Lars Bröms.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.