Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 17:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/poliser-kande-cannabislukt-sniffade-sig-fram-till-24-miljoner-i-knarkpengar/

Sverige

Poliser kände cannabislukt – sniffade sig fram till 2,4 miljoner i knarkpengar

Foto: Henrik Isaksson/TT

En man i 25-årsåldern rökte cannabis på sin balkong. Två poliser som passerade förbi strax därefter kände doften och lyckades sniffa sig fram till lägenheten, där de överraskande fann nästan 2,4 miljoner kronor i kontanter.

TT Text

Två bröder döms nu till fängelse för grovt penningtvättsbrott, skriver Göteborgs-Posten.

Kontantbeslaget på 2.377.900 kronor är ett av de största som Göteborgspolisen någonsin har gjort, enligt tidningen. Förutom svenska sedlar förpackade i plastpåsar fanns även bland annat sedelräknare och vakuummaskin i lägenheten.

Tingsrätten anser att miljonerna antagligen kommer från narkotikabrottslighet och männen döms vardera till 18 månaders fängelse. De blir också av med alla pengarna.

Bröderna är inte dömda för grova brott tidigare och har ingen bekräftad koppling till kriminella gäng, enligt polisen. De nekar till brott och hävdar att sedlarna förvarats i lägenheten åt en annan person.

Här hittar du fler texter om Göteborg

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt