Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Polishund bet annan hund – ägaren får 17.000 i ersättning

Arkivbild. Hunden på bilden är inte den som förekommer i texten.
Arkivbild. Hunden på bilden är inte den som förekommer i texten. Foto: Paul Hansen

I augusti förra året bet en polishund en annan hund – nu får hundägaren 17.000 kronor i ersättning, skriver Hela Gotland.

Polisinspektören var på semester på Fårö med sina tre tjänstehundar. En av hundarna var inte kopplade när en mindre hund kom fram. 

Enligt polisinspektören kallade hon in sina hundar men den mindre hunden sprang bredvid polishundarna och ”bjäfsade” mot den större polishunden som då bet den mindre hunden.

Läs mer: Sommaren – riskfylld tid för vår bästa vän

Den mindre hunden fick en skada i låret och behövde sys. Ägaren till den mindre hunden begärde ersättning för veterinärbesök, medicin och resor. Hon beviljades totalt nästan 17.000 kronor för sina utlägg enligt lagen om tillsyn över hundar och katter. 

Läs mer: Polishund skjuten – angrep sin hundförare

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.