Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 09:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polisjakt-i-smaland-slutade-i-godselbrunn/

Sverige

Polisjakt i Småland slutade i gödselbrunn

Polisens jakt på en bil i Högsby kommun i Småland under natten slutade vid en gödselbrunn. Poliserna hörde ett plask och mycket riktigt – nere i gödselbrunnen låg bilföraren. Det visade sig vara en man i 18-årsåldern som nu är misstänkt för olovlig körning, skriver Barometern.

Rätta artikel

Mannen kunde få hjälp upp av poliserna innan räddningstjänsten hunnit komma fram. Sedan användes värmekamera för att säkerställa att inte någon ytterligare person gömt sig där. Den misstänkte spolades också ren med en brandslang.

– Han var nog aldrig i någon större fara, för gödselbrunnen var granska grund, kanske kring metern, men det kunde ju vår patrull inte veta direkt där ute i mörkret, säger polisens förundersökningsledare Eva Jirhall till P4 Kalmar.

Ämnen i den här artikeln:

Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt