Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 23:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polismastaren-i-malmo-vi-har-information-att-ga-pa/

Sverige

Polismästaren i Malmö: Vi har information att gå på

Polisen undersöker brottsplatsen intill Möllevångstorget. Foto: Anders Hansson

Det var två 15-åriga pojkar som utsattes för skottlossning vid en pizzeria i Malmö på lördagskvällen. Båda har ”förekommit i kriminella sammanhang”. Det uppger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö, för DN på söndagskvällen.

– Det är två 15-åriga pojkar, båda födda 2004 och fyllda 15 år. De är kända för oss vid polisen sedan tidigare, dock inte som grovt kriminella. De har förekommit i kriminella sammanhang, säger Stefan Sintéus.

Sintéus vill inte säga något om huruvida man inom utredningen har misstankar mot några möjliga gärningspersoner.

– Vi tittar nu på filmer från övervakningskameror i området. Det finns ett visst förlopp dokumenterat, men det är för tidigt att säga något om vad detta kan ge.

Stefan Sintéus säger att den typ av kriminalitet det handlar om i detta fall är ”svår att utreda”:

– Vi har dock information att gå på.

En av de skottskadade 15-åringarna har avlidit av de skottskador han drabbades av. Inget nytt har kommit fram på söndagen om läget för den andra 15-åringen – han vårdas alltjämt för livshotande skador.

Under natten till söndag har polisen genomfört en teknisk undersökning av platsen, förhört vittnen till händelsen och knackat dörr i området. 

Det kommer inte att hållas några förhör med den skadade pojken under söndagen, då hans hälsoläge inte tillåter det.

– Vi har kontakt med sjukhuset. Det senaste vi fått veta från Region Skåne är att pojkens skador alltjämt är livshotande, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen region Syd, till DN sent på söndagseftermiddagen.

Läs mer

Våldsdåden i Malmö: Polisen utlyser nationell särskild händelse 

Bestörtning i Malmö efter skott mot tonåringar: ”Ingen förstår någonting”