Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-26 02:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/polispatrull-beskjuten-efter-trafikolycka-i-varberg/

Sverige

Man som sköts av polis i Varberg har avlidit

En polispatrull besköts utanför Varberg på tisdagseftermiddagen.

Allt började med en trafikolycka och efter en omfattande insats avlossade polisen skott mot mannen. 

Mannen dog senare av sina skador på sjukhus.

Rätta artikel

Det var vid 14.20-tiden på tisdagen som polisen larmades om en trafikolycka vid Väröbacka norr om Varberg.

Efter olyckan ska en av de inblandade ha blivit aggressiv. Enligt polisen misshandlade mannen personen som han krockade med och minst ett vittne till olyckan.

När polisen kom till platsen kort därefter ska situationen ha eskalerat.

– Då tar mannen fram vad vi tror är ett jaktgevär och avlossar ett eller flera skott, säger Hans Lippens, presstalesman vid polisen i region Väst.

Patrullen ska då ta tagit skydd i väntan på förstärkning. Samtidigt tog sig mannen till ett tågspår i närheten. Han ska ha siktat med sitt vapen upprepade gånger mot polis innan han själv blev skjuten av polisen.  Ingen polis ska ha blivit skadad.

Mannen fördes till sjukhus med en skottskada i armen eller axeln. Vid 18.30-tiden meddelade polisen att mannen som är i 30-årsåldern har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Det är mycket troligt att mannen avled av skottskadorna, men det får den rättsmedicinska undersökningen klargöra. Det vi gör på platsen nu är en teknisk undersökning och hör vittnen, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Tre förundersökningar pågår efter händelsen. Eftersom polisen avlossat tjänstevapen inleds en förundersökning genom särskilda åklagarkammaren i polismål. Den andra förundersökningen gäller skotten mot polisen och den tredje gäller misshandel i samband med trafikolyckan.