Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 01:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/politiker-i-skurup-utreds-av-aklagare/

Sverige

Politiker i Skurup utreds av åklagare

En åklagare har inlett en förundersökning om falsk tillvitelse mot de politiker i Skurup som tidigare i år anmälde 17 ensamkommande.

Rätta artikel

– Kan någon misstänkas för brottet och i sådana fall vem? Det får förundersökningen visa, säger åklagaren Stefan Waern till Sydsvenskan.

Skurupspolitikerna ansåg att de ensamkommande ljög om sin ålder och polisanmälde dem för grovt bidragsbrott. Åklagaren valde att lägga ner de förundersökningarna eftersom pengarna inte gått till de anklagade utan till gode män eller HVB-hem.

Politikerna blev i sin tur polisanmälda av bland andra chefredaktörerna för Arbetaren och Ordfront Magasin.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt