Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 20:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/prins-carl-philip-vara-barn-kan-skapa-en-egen-framtid/

Ett nytt skede i livet: Prins Carl Philip och prinsessan Sofia kliver fram i kampen mot näthat, samtidigt som de går in i ett nytt skede i kungafamiljen, som stöttepelare till kungen och kronprinsessan.
SVERIGE

Prins Carl Philip: Våra barn kan skapa en egen framtid

Samtidigt som prins Carl Philip och prinsessan Sofia lanserar en stor kampanj mot näthatet kommer nyheten att kungahuset krymper.

– Nu ger min pappa möjligheten till våra barn att skapa en egen framtid, säger prinsen.

DN:s Karin Eriksson och Paul Hansen har mött paret.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 14 Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på Skeppsholmen i Stockholm.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 14 ”Just för att vi känner så extremt starkt för de här två ämnena, så känner vi ­också att vi inte har något annat val än att prata om det", säger prinsessan Sofia om näthat och dyslexi.
Foto: Paul Hansen
Bild 3 av 14 I juni 2015 blev prins Carl Philip och Sofia Hellqvist äkta makar och Sverige fick en ny prinsessa.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bild 4 av 14 Prins Carl Philip med sin fästmö Sofia Hellqvist på Nobelfesten 2014.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Bild 5 av 14 Prins Carl Philip och prinsessan Sofia träffar DN för att berätta om den nya kampanjen - där de vill att fler vuxna ska säga nej till näthat och vara goda förebilder för sina barn.
Foto: Paul Hansen
Bild 6 av 14 Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist berättar om sin förlovning vid ett pressmöte på Logården vid Stockholms Slott i juni 2014.
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
Bild 7 av 14 De har vänt utsattheten till styrka. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia lägger all frustration över näthat och bristande kunskaper om dyslexi i arbetet i bröllopsstiftelsen. Det ger glöd och energi i projektet, berättar han.
Foto: Paul Hansen
Bild 8 av 14 ”Vi ser att vi har en möjlighet att samla organisationer och människor för en bra och viktig sak”, säger prins Carl Philip.
Foto: Paul Hansen
Bild 9 av 14 Monarkin och demokratin: Prins Alexander i samspråk med statsminister Stefan Löfven på prins Gabriels dop.
Foto: Anders Wiklund/TT
Bild 10 av 14 ”Jag har alltid funnit mig i att Victoria är den som kommer att ta över”, berättar prins Carl Philip. Bilden med syskonen och kungen är från 1982.
Foto: Aftonbladet / IBL
Bild 11 av 14 Kungafamiljen på nationaldagen: Från vänster kung Carl XVI Gustaf , drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Bild 12 av 14 ”Det har varit väldigt tydligt att önskan är att vi ska vara med”, säger prins Carl Philip om riksmötets öppnande. Så här såg det ut när talman Andreas Norlén mötte kungafamiljen på trappan till riksdagen i september i år.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Bild 13 av 14 Dop för prins Gabriel. Storebror, prins Alexander, passar på att bläddra i en sagobok i pappas famn.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Bild 14 av 14
Foto: Paul Hansen