Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 05:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/problem-att-na-polisen-pa-114-14/

Sverige

Problem med att nå fram till polisen lösta

De driftstörningar som påverkat polisens nummer 114 14 är lösta. Numret slogs ut på onsdagsmorgonen på grund av störningar hos Telia och löstes runt lunchtid på torsdagen. 

Rätta artikel

Exakt vad som orsakat de störningarna, som i ett dygn helt slog ut 114 14, är inte känt. Problemen löstes först delvis, men vissa störningar som kunde leda till längre köer än normalt kvarstod fram till omkring halv tolv på torsdagen.

– Sedan halv tolv har numret fungerat som det ska och inga störningar kvarstår, säger Inger Gunterberg, pressansvarig på Telia till DN. 

Störningarna började påverka polisen kring 09-tiden på onsdagsmorgonen. Inkommande samtal fastnade i en telefonsvarare eller gick inte att koppla vidare till rätt avdelning eller person. 

När DN under onsdagen försökte nå 114 14 svarade en telefonsvarare att ”för närvarande är alla telefonister upptagna”. Efter tio minuter hade ännu ingen svarat.

Problemen omfattade även andra myndigheter och sjukvårdsinrättningar, som bland annat har 0771-nummer. Till exempel var Arbetsförmedlingen och Region Skåne påverkades.