Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 15:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/psykoanalytiker-styrde-nyckelpersonerna-i-quick-affaren/

Sverige

”Psykoanalytiker styrde nyckelpersonerna i Quick-affären”

Psykoanalytikern Margit Norell styrde terapin på Säter. Alla tre terapeuterna som behandlade Sture Bergwall fick handledning och/eller egen psykoterapi antingen av Norell själv eller av dem hon undervisade. Margit Norell gav bland annat terapi och handledning till minnesexperten Sven Å Christianson, som hade stort inflytande över mordutredningarna och som agerade expert i flera av Quickrättegångarna.
Psykoanalytikern Margit Norell styrde terapin på Säter. Alla tre terapeuterna som behandlade Sture Bergwall fick handledning och/eller egen psykoterapi antingen av Norell själv eller av dem hon undervisade. Margit Norell gav bland annat terapi och handledning till minnesexperten Sven Å Christianson, som hade stort inflytande över mordutredningarna och som agerade expert i flera av Quickrättegångarna. Grafik: Maria Westholm

Thomas Quick och hans vårdare ska alla ha styrts av samma psykoanalytiker i Stockholm. Hon ledde terapin av Quick och var samtidigt själv terapeut för flera av de mest tongivande på Säters sjukhus, och andra nyckelpersoner som var inblandade. Det hävdas i en ny bok.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in