Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-28 15:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/psykoanalytiker-styrde-nyckelpersonerna-i-quick-affaren/

SVERIGE

”Psykoanalytiker styrde nyckelpersonerna i Quick-affären”

Psykoanalytikern Margit Norell styrde terapin på Säter. Alla tre terapeuterna som behandlade Sture Bergwall fick handledning och/eller egen psykoterapi antingen av Norell själv eller av dem hon undervisade. Margit Norell gav bland annat terapi och handledning till minnesexperten Sven Å Christianson, som hade stort inflytande över mordutredningarna och som agerade expert i flera av Quickrättegångarna.
Grafik: Maria Westholm

Thomas Quick och hans vårdare ska alla ha styrts av samma psykoanalytiker i Stockholm. Hon ledde terapin av Quick och var samtidigt själv terapeut för flera av de mest tongivande på Säters sjukhus, och andra nyckelpersoner som var inblandade. Det hävdas i en ny bok.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.