Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-17 09:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/psykoanalytiker-styrde-nyckelpersonerna-i-quick-affaren/

SVERIGE

”Psykoanalytiker styrde nyckelpersonerna i Quick-affären”

Psykoanalytikern Margit Norell styrde terapin på Säter. Alla tre terapeuterna som behandlade Sture Bergwall fick handledning och/eller egen psykoterapi antingen av Norell själv eller av dem hon undervisade. Margit Norell gav bland annat terapi och handledning till minnesexperten Sven Å Christianson, som hade stort inflytande över mordutredningarna och som agerade expert i flera av Quickrättegångarna.
Psykoanalytikern Margit Norell styrde terapin på Säter. Alla tre terapeuterna som behandlade Sture Bergwall fick handledning och/eller egen psykoterapi antingen av Norell själv eller av dem hon undervisade. Margit Norell gav bland annat terapi och handledning till minnesexperten Sven Å Christianson, som hade stort inflytande över mordutredningarna och som agerade expert i flera av Quickrättegångarna. Grafik: Maria Westholm

Thomas Quick och hans vårdare ska alla ha styrts av samma psykoanalytiker i Stockholm. Hon ledde terapin av Quick och var samtidigt själv terapeut för flera av de mest tongivande på Säters sjukhus, och andra nyckelpersoner som var inblandade. Det hävdas i en ny bok.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in