Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Pyromans frigivning skjuts upp

Brandkåren vid den vindsbrand i centrala Ystad i december 2010 för vilken gryningspyromanen dömdes till åtta års fängelse för grov mordbrand.
Brandkåren vid den vindsbrand i centrala Ystad i december 2010 för vilken gryningspyromanen dömdes till åtta års fängelse för grov mordbrand. Foto: TT

Den så kallade gryningspyromanens villkorliga frigivning från fängelset den 3 april har skjutits upp i 23 dagar.

Det bekräftar hans advokat Viktor Svartz för Kvällsposten på nätet. Tidningen har redan tidigare rapporterat att frigivningen förmodligen skulle senareläggas på grund av de sammanlagt 17 varningar som den 52-årige mannen dragit på sig under fängelsetiden.

Han dömdes 2011 till ett åttaårigt fängelsestraf för grov mordbrand i ett flerbostadshus i centrala Ystad. Inga av de boende skadades i branden.

52-åringen har tidigare dömts i tingsrätt för en annan mordbrand, men friades av hovrätten. Han har även dömts till tre års fängelse för försök till grov mordbrand. Epitetet gryningspyromanen fick han sedan han misstänkts för ett otal anlagda bränder, de flesta i södra Skåne.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.