Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-17 00:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/radhusbrand-i-lulea-20-tal-evakuerade/

Sverige

Radhusbrand i Luleå – 20-tal evakuerade

En radhuslänga på Hertsön i Luleå brandhärjades tidigt på söndagsmorgonen. Fyra hus, av de totalt åtta i längan, har skadats i branden och ett 20-tal boende i området har evakuerats.

TT Text

– Två hus är totalförstörda och de två husen närmast dem är rök- och brandskadade, säger Ronnie Lindberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Luleå.

Larmet om branden kom strax efter 03.30. Det brann då i en bil som stod i en carport som var sammanbyggd med ett av husen.

Det finns inga uppgifter om att någon människa skadats.

Branden var vid strax före klockan åtta under kontroll.

– Men vi är fortfarande kvar på platsen och kommer att hålla på med eftersläckning under resten av dagen, säger Ronnie Lindberg.

Ämnen i den här artikeln:

Luleå
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt