Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 22:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/rapport-flickor-som-angrips-av-moralpoliser-vardag-i-sarskilt-utsatt-omrade/

SVERIGE

Flickor angrips av ”moralpoliser” i utsatt område

Stadsdelen Norrby ligger i Borås och klassas som ett så kallat särskilt utsatt område.
Foto: Per Pixel Petersson/Borås Stad

Flickor som angrips av ”moralpoliser”, elever som mobbas för att de äter griskött och klaner som agerar domstolar. Det är några tendenser som framkommer i en femårig studie av det utsatta området Norrby i Borås som publiceras i dag fredag.

– Det är många som blir drabbade och vars frihet begränsas, säger Peder Englund på Centrum för kunskap och säkerhet (CKS) som ligger bakom rapporten.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.