Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 22:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-kritiseras-for-langsam-hantering-av-aldreboenden/

SVERIGE

Regeringen kritiseras för långsam hantering av äldreboenden

Foto: Hasse Holmberg/TT

Sedan april i år måste privata företag som driver äldreboenden på uppdrag av kommunen få tillstånd från Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, men samma krav gäller inte för kommunala boenden. Det innebär att olika vårdgivare har olika mål att uppfylla.

I februari uppmanade riksdagen regeringen att ta fram ett förslag om generell tillståndsplikt. Att regeringen ännu inte har kommit med något förslag kritiseras av vårdföretag och politiker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.