Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 23:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-kritiseras-for-langsam-hantering-av-aldreboenden/

SVERIGE

Regeringen kritiseras för långsam hantering av äldreboenden

Foto: Hasse Holmberg/TT

Sedan april i år måste privata företag som driver äldreboenden på uppdrag av kommunen få tillstånd från Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, men samma krav gäller inte för kommunala boenden. Det innebär att olika vårdgivare har olika mål att uppfylla.

I februari uppmanade riksdagen regeringen att ta fram ett förslag om generell tillståndsplikt. Att regeringen ännu inte har kommit med något förslag kritiseras av vårdföretag och politiker.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.