Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-populara-skjutvapen-hos-gangen-ska-ge-hardare-straff/

SVENSK POLITIK

Regeringen: Populära skjutvapen hos gängen ska ge hårdare straff

9 min 30 sek. Inrikesminister Mikael Damberg höll på onsdagen pressträff om regeringsbeslut om skärpt vapenlagstiftning.

Minimistraffet för grov vapensmuggling ska höjas från sex månaders till två års fängelse. Pistoler och revolvrar som är attraktiva i gängmiljöer ska bedömas som särskilt farliga och ge längre straff.

Inrikesminister Mikael Dambergs nya besked om straffskärpningar får dock kritik från oppositionen för senfärdighet och att det inte är kraftfullt nog.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.