Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 16:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-varnades-for-den-falske-officeren/

SVERIGE

Regeringen varnades för den falske officeren

1 min 33 sek. En falsk officer har i över ett årtionde fått ledande uppdrag inom Försvarsmakten genom att ljuga om sin bakgrund och förfalska sina meriter.

Justitieministern och försvarsdepartementet fick redan för ett år sedan information om att den falske officeren var olämplig ur säkerhetssynpunkt. Ändå blev mannen stabschef för den svenska FN-insatsen i Mali.

Försvarsmakten har i flera veckor sagt att man aldrig nåddes av uppgifterna. På måndagskvällen meddelade överbefälhavaren att en säkerhetsrapport från Kustbevakningen hittats som varnar för den falske officeren.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.