Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-31 23:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-vill-kunna-stoppa-utlandska-investeringar-kan-hota-rikets-sakerhet/

SVERIGE

Regeringen vill kunna stoppa utländska investeringar: ”Kan hota rikets säkerhet”

Bild 1 av 2
Foto: Eva Tedesjö
Bild 2 av 2
Foto: Thomas Karlsson

Regeringen vill ha ett nytt system för att kunna granska och stoppa utländska investeringar inom skyddsvärda områden i Sverige. En ny utredning, under ledning av Sten Heckscher, ska ta fram förslag på ett nytt granskningssystem.

– Regeringen ser ett stort behov av att utreda frågan och att ta fram lagstiftning som gör att vi kan kontrollera uppköpsförsök som är viktiga för Sveriges säkerhet, säger inrikesminister Mikael Damberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.