Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-22 02:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-vill-utbilda-fler-specialistsjukskoterskor/

Sverige

Regeringen vill utbilda fler specialistsjuksköterskor

”Varje dag väljer vi vilka som ska få komma till oss. Det är okej om det handlar om en flygolycka, men inte acceptabelt att det är så på vårt sjukhus”, säger Peje Åstrand, överläkare på Danderydsakuten. Från vänster: Joakim Bragd, överläkare och tf verksamhetschef, Maria Rosqvist, sjuksköterska, Peje Åstrand, överläkare, Pelle Nyberg, verksamhetsansvarig sjuksköterska, och Alejandra Manriquez, sjuksköterska, vittnar om en ohållbar situation inom akutsjukvården.
”Varje dag väljer vi vilka som ska få komma till oss. Det är okej om det handlar om en flygolycka, men inte acceptabelt att det är så på vårt sjukhus”, säger Peje Åstrand, överläkare på Danderydsakuten. Från vänster: Joakim Bragd, överläkare och tf verksamhetschef, Maria Rosqvist, sjuksköterska, Peje Åstrand, överläkare, Pelle Nyberg, verksamhetsansvarig sjuksköterska, och Alejandra Manriquez, sjuksköterska, vittnar om en ohållbar situation inom akutsjukvården. Foto: Lisa Mattisson

De senaste åren har tillgången på specialistsjuksköterskor minskat. Regeringen tillsätter nu en utredning som ska se över utbildningen.

– Så kan det inte fortsätta, vi måste öka antalet specialistsjuksköterskor, säger ansvarig minister Helene Hellmark Knutsson (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in