Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-26 16:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringens-agenda-2030-arbete-kritiseras-av-statskontoret-i-ny-rapport/

SVERIGE

Regeringens Agenda 2030-arbete kritiseras av Statskontoret i ny rapport

Miljö- och klimatminister Isabella Lövin presenterar Gabriel Wikström som ny nationell samordnare för Agenda 2030 på en pressträff i februari.
Miljö- och klimatminister Isabella Lövin presenterar Gabriel Wikström som ny nationell samordnare för Agenda 2030 på en pressträff i februari. Foto: Ali Lorestani/TT

Myndigheter, kommuner och regioners hållbarhetsarbete kopplas inte till Agenda 2030. Det skriver Statskontoret i en ny rapport. Anledningen bedöms vara att det från regeringens håll saknas en tydlig inriktning för arbetet med agendan.

– Det är otydligt för myndigheterna vad regeringens mål inneburit, om de förväntats göra något utöver det vanliga, säger Karin Melldahl, utredare på Statskontoret, myndigheten som analyserar statlig verksamhet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in