Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-29 05:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringens-agenda-2030-arbete-kritiseras-av-statskontoret-i-ny-rapport/

SVERIGE

Regeringens Agenda 2030-arbete kritiseras av Statskontoret i ny rapport

Miljö- och klimatminister Isabella Lövin presenterar Gabriel Wikström som ny nationell samordnare för Agenda 2030 på en pressträff i februari.
Foto: Ali Lorestani/TT

Myndigheter, kommuner och regioners hållbarhetsarbete kopplas inte till Agenda 2030. Det skriver Statskontoret i en ny rapport. Anledningen bedöms vara att det från regeringens håll saknas en tydlig inriktning för arbetet med agendan.

– Det är otydligt för myndigheterna vad regeringens mål inneburit, om de förväntats göra något utöver det vanliga, säger Karin Melldahl, utredare på Statskontoret, myndigheten som analyserar statlig verksamhet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.