Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 22:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringsdokument-om-fn-kampanj-gomdes-undan/

SVERIGE

Regeringsdokument om FN-kampanj gömdes undan

Kabinettssekreterare Annika Söder och utrikesminister Margot Wallström håller presskonferens för att förklara den svenska kampanjen för en plats i FN:s säkerhetsråd i april 2016.
Foto: Mattias Carlsson

Dagens Nyheter kan i dag avslöja att nästan 900 sidor med information om regeringens kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd har gömts undan från allmänheten.

Utrikesdepartementet och Sveriges representation i New York använde ett parallellt datasystem för att skicka meddelanden och dokument utan allmänhetens insyn.

När DN ställde frågor om hanteringen lämnade utrikesdepartementet missvisande svar som gav intryck av att handlingarna registrerats när UD i själva verket agerat först efter DN:s frågor.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.