Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 09:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/regler-som-tillkom-for-skydda-arbetstagare-anvands-nu-for-att-utvisa-dem/

SVERIGE

”Regler som tillkom för skydda arbetstagare – används nu för att utvisa dem”

Det räcker med att missa att ta ut några enstaka semesterdagar för att man ska förlora arbetstillståndet och utvisas från Sverige. Det visar fallet med 22-årige Sameer Suhbat som DN har rapporterat om.

– Migrationsverket använder regler som har tillkommit för att skydda arbetstagare som skäl för att utvisa dem, säger chefsjuristen Fredrik Bergman vid Centrum för rättvisa.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.