Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Reinfeldt: Idag är våra tankar hos Norge

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) höll på lördagsförmiddagen en kort presskonferens med anledning av fredagens terrorattentat i Norge. Han berättade att han varit i kontakt med sina norska kollegor och att Sverige har erbjudit grannlandet hjälp. ”I dag är våra tankar hos Norge”, sade statsministern.

Vid klockan 11.00 på lördagen mötte statsminister Fredrik Reinfeldt media för att tala om terrordåden i Norge. Presskonferensen varade bara i sex minuter.

– För hela det norska samhället väntar en svår prövning. Önskan att försöka förstå hur någon kan vara kapabel att göra detta mot sina medmänniskor, inledde statsministern.

Fredrik Reinfeldt berättade sedan att han varit i kontakt med Norges statsminister Jens Stoltenberg redan under fredagskvällen, och att Sverige erbjudit Norge hjälp.

– I prövningens stund måste vi alla stå upp och visa vad som är viktigt, sade statsministern.

Redan efter sex minuter var presskonferensen över.

– Idag är våra tankar hos Norge, avslutade Fredrik Reinfeldt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.