Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 22:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/rekordmanga-har-vabbat-i-ar/

Sverige

Rekordmånga har vabbat i år

Bild 1 av 2 Nina Jelver och Fred Bengtsson med sonen Zack, 11 månader, Telefonplan. ”Vi har börjat fundera på vabbandet. Man får väl ta det som det kommer, men Fred, som är frisör, har kanske svårare att komma ifrån för han har kunder”, säger Nina Jelver.
Foto: Hugo Nabo
Bild 2 av 2 Noomi, 5 år, och Morris Linderstam, 2,5 år, med pappa Jonas Blomqvist, Midsommarkransen. ”Februari var en tuff månad för oss, då var vi hemma mycket. Jag brukar ta ut föräldraledighet istället för att vabba eftersom det är krångligt med papperens som ska fyllas i. När det gäller föräldraledigheten är det bara gå in på Försäkringskassans hemsida”, säger Jonas Blomqvist.
Foto: Hugo Nabo
Vabbat igen? Du har inte varit ensam om att svalka feberheta pannor, torka snor och trösta magsjuka småttingar. Anmälningarna om vård av sjuka barn har nått toppnivåer i år.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in