Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Rekordmånga ministrar i Pridetåg

Bara Göran Hägglund (KD) och Jimmie Åkesson (SD) säger bestämt nej till att delta i årets Prideparad genom Stockholm på lördag, uppger Svenska Dagbladet.

Om Fredrik Reinfeldt (M) ska delta är däremot hemligt, medan alla övriga partiledare för riksdagspartierna säger att de ska göra det, enligt tidningen.

Minst åtta ministrar kommer att gå med i år, vilket är rekord.

– Om någon sagt för 15 år sedan att det i dag närmast förväntades av ministrar och partiledare att gå med i Pride hade ingen trott dem, säger Erik Ullenhag (FP) till Svenska Dagbladet.

Sandra Ehne är ordförande för Stockholm Pride. Hon tror att det politiska intresset för Pride är stort på grund av att det är valår.

Från Folkpartiet deltar utbildningsminister och partiledare Jan Björklund, EU-minister Birgitta Ohlsson, jämställdhetsminister Maria Arnholm och integrationsminister Erik Ullenhag.

Partiledaren och näringsministern Annie Lööf samt Anna-Karin Hatt, it- och energiminister, representerar Centerpartiet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.