Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 10:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/riksrevisorn-far-inget-avgangsvederlag/

SVERIGE

Riksrevisorn får inget avgångsvederlag

"Det är med sorg jag inser att de formella fel jag begått riskerar ligga revisionen till last. Det är därför jag beslutat att jag inte fortsättningsvis kan vara med på denna resa." Riksrevisor Susanne Ackum erkände under mötet med KU flera fel som hon begått och beklagade att hennes agerande drabbat Riksrevisionen.
Foto: Lisa Mattisson

Riksrevisor Susanne Ackum nekas avgångsvederlag. Enligt den nämnd som prövat hennes begäran har hon inte rätt till det. Ackum avgick efter bara ett år som riksrevisor, som en följd av DN:s granskning av Riksrevisionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.