Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 16:50 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/riktiga-falkar-hackar-i-falkenberg/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Riktiga falkar häckar i Falkenberg

Falkenberg kan sägas ha fått täckning för sitt namn. Sedan Naturskyddsföreningen drog igång Projekt Pilgrimsfalk i början av 1970-talet har staden fått sitt första häckande par pilgrimsfalkar på 50 år, skriver Hallands Nyheter.

Paret håller till på toppen av en silo och äggen kläcktes redan i början av juni.

En häckningslåda sattes ut redan i fjol av Leif Klinteroth och några andra ornitologer i staden.

- I lördags tog en av ungarna sin första flygtur, det är en ofattbart härlig känsla att se stammen växa sig starkare, säger han till tidningen.

Projekt Pilgrimsfalk startade 1972. Pilgrimsfalken var då starkt utrotningshotad i Sverige med ett 30-tal häckande par. I dag finns omkring 175 häckande pilgrimsfalkspar, de flesta i Norrbotten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.