Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-17 12:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/risk-att-putin-slapper-igenom-flyktingar-till-finland-och-baltikum/

Sverige

”Risk att Putin släpper igenom flyktingar till Finland och Baltikum”

Bild 1 av 3 Risken är att Putin öppnar den ryska gränsen och släpper in folk genom Ryssland till baltländerna och Finland och skapar en ny migrationsrutt som han kan kontrollera och som han kan använda som politiskt påverkansmedel mot EU, säger Carl Schlyter, EU-nämndens ordförande.
Foto: ARMEND NIMANI
Bild 2 av 3 I Europa och USA finns en allt mer öppen diskussion om att Putin Ryssland försöker utnyttja kriget i Syrien och flyktingkrisen för att destabilisera EU
Foto: Alexei Druzhinin
Bild 3 av 3 ”Illegal invandring via den östra gränsen är utan tvekan vår största utmaning”, säger Finlands försvarsminister Jussi Niinistö.
Foto: / TT

EU-nämndens ordförande Carl Schlyter befarar att Ryssland kommer att utnyttja flyktingkrisen mot EU. Han varnar för ett sådant utfall om EU gör upp med Turkiet om att stänga gränsen.

– Risken är att Putin släpper in folk genom Ryssland till baltländerna och Finland, säger han.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in