Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 15:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/risk-for-solkurvor-flera-tag-stalls-in/

Sverige

Risk för solkurvor – flera tåg ställs in

Foto: Adam Ihse/TT

Solen gassar och SMHI varnar om höga temperaturer. Med anledning av detta stänger Trafikverket av totalt fyra sträckor under lördagen, med start klockan 12.

TT Text

Det gäller Varberg-Borås, Herrljunga-Borås, Uddevalla-Strömstad samt Öxnered-Håkantorp. Sträckorna utgörs av äldre spår, som inte alltid håller för varma temperaturer, enligt Trafikverket. Därmed finns risk för solkurvor.

– Det är sådana otroliga krafter. Vi kan ofta inte ens byta ut det under dagtid, utan måste vänta till kvällen när temperaturen i rälerna har sjunkit, säger presschef Bengt Olsson.

Sträckorna ska nu synas. Om allt ser bra ut kan tågtrafiken återupptas under kommande dygn, annars förlängs stoppet.

Tågresenärer hänvisas till bussar.

Redan under fredagen ställde Västtrafik in trafiken på flera sträckor i Västra Götaland, på grund av risken för solkurvor.

Ämnen i artikeln

Borås
Varberg
Uddevalla
Strömstad
Tåg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt