Created with Sketch. Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-09 09:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/rotlosheten-bade-styrka-och-svaghet-i-sorgens-bryssel/

SVERIGE

Rotlösheten både styrka och svaghet i sorgens Bryssel

Bild 1 av 4 Köer bildas i tunnelbanan. När DN:s reportageteam Lotta Härdelin och Björn af Kleen skulle åka från denna station stoppades plötsligt tåget. Linjen hade stängts.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 4 Berkane Mosif står på gatan i Molenbeek och rakar sig med trasig hyvel. Han hävdar att IS försökte rekrytera honom för två år sedan.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 3 av 4 Kulturcentret Une maison en plus erbjuder förskoleverksamhet för familjer som inte har råd med privata alternativ. Här diskuteras tisdagens terrordåd med barnen.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 4 Teun Voeten, krigsfotograf och antropolog, som övergav Molenbeek för två år sedan i protest mot islamiseringen: "Den allmänna likgiltigheten inför terrorn påminner enligt mig om stödet för Hitler, som möjliggjordes av en tyst massa som kollaborerade på olika plan."
Foto: Lotta Härdelin

BRYSSEL. Inga storslagna manifestationer, i stället går livet vidare som vanligt. Bryssel präglas av pragmatism dagarna efter terrordåden.

Men i stadsdelen Molenbeek där polisen slagit till mot en rad terrornästen sägs desillusionerade muslimer vara ett lätt byte för IS rekryterare.

DN:s Björn af Kleen och Lotta Härdelin har gått runt i den belgiska huvudstadens olika kvarter för att fånga känslor och stämningar efter dåden som tog över 30 människors liv.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in