Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Rysk propagandasajt lägger ned i Sverige

Den ryska, statliga sajten Sputnik news har lagt ner sin svenska utgåva.

Beslutet att lägga ner verksamheten meddelades via det svenskspråkiga Twitterkontot på fredagseftermiddagen. Någon vidare förklaring ges inte.

 

Webbadressen som tidigare ledde till svenska Sputnik leder nu till den engelskspråkiga webbplatsen. I listan över Sputniks olika utgåvor finns den svenska inte längre med.

Samtidigt hänvisas Twitterföljare till ett internationellt konto. Det svenskspråkiga har 350 följare, en bråkdel av följarskaran det internationella har.

Sputnik är en del av den statliga mediaorganisationen Rossia Segodnya (Russia Today), som förutom Sputnik innehåller tv-kanalen RT.COM och nyhetsbyrån Ria Novosti.

Koncernen skapades på president Vladimir Putins initativ, med syftet att sprida rysk politik och världsbild i andra länder. Den har mer än 1.000 anställda.

DN har sökt Sputnik News för en kommentar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.