Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Ryss i Sverige terrormisstänkt

En man i 30-årsåldern, rysk medborgare med permanent uppehållstillstånd i Sverige, greps nyligen i Slovakien, misstänkt för terrorbrott. Det uppger Aftonbladet på nätet.

Enligt lokala medier ska terrorbrottet ha skett i Ryssland. Säpo och UD är inkopplat på ärendet, enligt tidningen. Mannen uppges bo i södra Sverige.

– Vi har information om en rysk medborgare med permanent uppehållstillstånd i Sverige som har frihetsberövats i Slovakien. Det är en man i 30-årsåldern hemmahörande i södra Sverige. Vi försöker som vanligt skaffa fram information i ärendet och undersöker vad som har hänt, säger Jon Pelling på UD press.

Svenska ambassaden i Wien, som har ansvar för kontakter med Slovakien, följer ärendet, enligt Aftonbladet.

Mannen, med tjetjenskt ursprung, ska ha gripits på torsdagskvällen vid gränsövergången Vysne Nemecke mellan Slovakien och Ukraina, enligt uppgift från slovakiska nyhetsbyrån Tasr.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.