Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 03:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/s-i-boras-saknar-fortroende-for-malin-carlsson/

Sverige

S i Borås saknar förtroende för Malin Carlsson

Efter långa överläggningar på måndagskvällen har Socialdemokraterna i Borås förklarat att de inte längre har förtroende för sitt kommunalråd Malin Carlsson, skriver Borås Tidning.

Redan i går meddelade Carlsson att hon kommer att sjukskriva sig.

I förra veckan offentliggjordes en utredning där Malin Carlsson anklagas för kränkande särbehandling av två tjänstemän i stadshuset.

Under måndagen sammanträdde Socialdemokraternas lokala styrelse och efter flera timmar långa överläggningar röstade arbetarekommunen enhälligt för att förklara misstroende mot Malin Carlsson.

Per Carlsson, ordförande i arbetarekommunen, säger till Borås tidning att rapporten från kommunens visselblåsarfunktion var en viktig del i det beslutet. Malin Carlsson ska själv ha sagt till arbetarekommunen att hon är tveksam till att lämna posten som kommunalråd.

– Vi hade ett samtal med henne och då gjorde hon väldigt klart att hon var väldigt tveksam till det. Så jag vet inte riktigt hur hon resonerar, säger Per Carlsson.

Per Carlsson ser anklagelserna mot sin partivän som allvarliga. Hon har själv inte fått uttala sig i kommunens rapport, men har fört samtal med sitt parti.

– Till syvende och sist blir det en trovärdighetsbedömning, säger Per Carlsson.