Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 12:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-forandrades-malmos-okanda-gata/

SVERIGE

Så förändrades Malmös ökända gata

Maria Lundström har bott i Seved i över 20 år och sett området förändras. Vid ett tillfälle fick hon nog av våldet, lämnade hemmet och bodde på en camping i sex veckor.
Maria Lundström har bott i Seved i över 20 år och sett området förändras. Vid ett tillfälle fick hon nog av våldet, lämnade hemmet och bodde på en camping i sex veckor. Foto: Anders Hansson

MALMÖ. I skuggan av dödsskjutningar och sprängdåd blir allt färre Malmöbor utsatta för brott. Det visar både Brå:s anmälningsstatistik och polisens trygghetsundersökning.

Förändringen märks särskilt på ökända Rasmusgatan som länge styrts av kriminella gäng.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.