Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 11:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-hanterar-krogarna-forbuden-mot-trangsel/

SVERIGE

Så hanterar krogarna förbuden mot trängsel

Ölhallen 7:an öppnade år 1900 och är känd för att vara den enda pub i Göteborg som får servera starköl utan att ha ett kök. Folkhälsomyndighetens nya regler gäller även här och Fredrik Eriksson måste numera se till att ingen trängsel uppstår.
Foto: Tomas Ohlsson

Ölhallen 7:an har plockat bort 40 sittplatser. Hotel & Ristorante Bellora på Avenyn drar ner på antalet gäster på takterrassen. Efter förra helgens inspektioner kämpar Göteborgs krögare för att inte bryta mot ett nytt unikt förbud mot trängsel, samtidigt som solen lockar fram efterlängtade gäster.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.