Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Så hedras offren i lastbilsattacken

Sverige hedrar offren dagen efter lastbilsattacken i centrala Stockholm. Riksdagen, regeringskansliet, slottet och Stockholms stad kommer att flagga på halv stång.

Redan under fredagen strömmade kondoleanser in från stora delar av världen efter det misstänkta terrordådet. I Paris släcktes Eiffeltornet vid midnatt för att hedra dådets offer.  

I Stockholms stad finns en kondoleansbok från klockan 10.00 på lördagen tillgänglig i stadshusets besöksentré vid Ragnar Östbergs plan 1. För övrigt håller stadens verksamheter öppet som vanligt på lördagen, enligt hemsidan.

Läs mer: Löfven inviger inte S-kongressen

Även ett stort antal andra svenska städer att flagga på halv stång på kommun- och rådhus för att hedra offren i lastbilsattacken.

Många kyrkor håller öppet i helgen. I Stockholm öppnar S:t Johannes kyrka klockan 10.00 och Stefanskyrkan 11.00 på lördagen. Kyrkorna stänger klockan 16.00 och kommer att hålla en tyst minut för att hedra offren.

Visby domkyrkoförsamling meddelar att domkyrkan har öppet från klockan 09.00 under lördagen för de som vill besöka kyrkan med anledning av attentatet i Stockholm, skriver P4 Gotland.

På söndag kommer det att hållas en manifestation på Sergels torg med anledning av dådet ”för att visa att hatet aldrig kan vinna”, enligt uppgifter på Facebook. Drygt 3.500 personer ska ha anmält att de vill delta. 

Statsminister Stefan Löfven kommer inte att åka till Socialdemokraternas kongress i Göteborg som inleds i dag, med anledning av gårdagens misstänkta terrordåd i Stockholm. Inte heller Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård åker till partikongressen, uppger hennes pressekreterare Ömer Oguz.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.