Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-07 21:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-raserades-fortroendet-for-riksrevisorn/

SVERIGE

Så raserades förtroendet för riksrevisorn

Riksrevisor Susanne Ackum avgick på fredagen efter DN:s granskning av myndigheten.
Riksrevisor Susanne Ackum avgick på fredagen efter DN:s granskning av myndigheten. Foto: Christian Hagward/Riksrevisionen

Riksrevisor Susanne Ackum avgick på fredagskvällen, som en följd av DN:s pågående granskning. Nu publicerar DN några av de uppgifter som ligger bakom avgången.

I det dolda har hon gett sina tidigare kollegor tjänster innan de ens har utlysts. De nya cheferna ska leda Riksrevisionens oberoende granskning av en politik som de själva varit med att genomföra. För det får de rekordhöga löner. Anställda slår larm om att hela Riksrevisionens oberoende är hotat. En rad personer har petats eller lämnat sina uppdrag i protest.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.