Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 06:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-ska-sahlin-stoppa-svensk-is-rekrytering/

SVERIGE

Så ska Sahlin stoppa svensk IS-rekrytering

Bild 1 av 2 Det är kommunerna som tillsammans med imamer, församlingar och andra kan hejda vågen av IS-krigare, menar Mona Sahlin.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 2 "Det är dags att inse att förebyggande arbete inte är flum. Det börjar även länder med benhårda lagar inse", säger Mona Sahlin.
Foto: Lotta Härdelin

Lokala expertteam som snabbt kan rycka ut när personer visar tecken på radikalisering. Det är det bästa vapnet mot IS-rekrytering och annan våldsbejakande extremism, enligt nationella samordnaren Mona Sahlin. I dag, torsdag, presenterar hon en plan för hur särskilda kunskapshus ska byggas upp i Stockholm, Göteborg, Örebro och Borlänge.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.