Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-21 02:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-tar-du-hand-om-din-mat-och-undviker-smittor-under-rotmanaden/

Sverige

Så tar du hand om din mat och undviker smittor under rötmånaden

Foto: DN, Fotograferna Holmberg

Varma dagar i juli och augusti bäddar för picknick och långfrukostar på gräsmattan. Men det är också när luftfuktigheten är som högst och temperaturen som varmast som man ska vara extra försiktig med hur man förvarar och hanterar sina matvaror för att de inte ska bli dåliga eller sprida smittor. DN har pratat med Livsmedelsverket om vad man bör tänka på under rötmånaden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in