Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-08 13:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sahlgrenska-larmar-om-orovackande-trendbrott-smittan-okar-pa-nytt-i-samhallet/

SVERIGE

Sahlgrenska larmar om oroväckande trendbrott: ”Smittan ökar på nytt i samhället”

Fler på krogen och uteserveringar i fint väder – nu tycker sig sjukvården i Göteborg se effekten: Fler som skrivs in med covid-19-smitta.
Foto: Anders Wiklund/TT

Kurvan över covid-19-patienter på intensiven i Göteborg sjunker – ändå slår Sahlgrenskas ledning larm om en annan mer oroande utveckling.

Chefläkaren Thomas Brezicka säger till DN:

– Vi ser en antydan till ökning av nyinskrivna, det är helt klart ett trendbrott att den inte fortsätter att minska. Något har hänt. Därför riktar vi en vädjan till allmänheten om att fortsätta vara försiktiga.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.