Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 14:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sakerhetsbristerna-fick-vara-kvar-hos-msb-i-fyra-ar/

SVERIGE

Säkerhetsbristerna fick vara kvar hos MSB – i fyra år

Det amerikanska företaget Dyn utsattes i fredags för en överbelastningsattack som slog ut flera stora sajter och tjänster, som Twitter och Paypal. Även svenska sajter som regeringen.se och krisinformation.se drabbades.
Det amerikanska företaget Dyn utsattes i fredags för en överbelastningsattack som slog ut flera stora sajter och tjänster, som Twitter och Paypal. Även svenska sajter som regeringen.se och krisinformation.se drabbades. Foto: AP

Redan för fyra år sedan varnades MSB för att en attack skulle kunna slå ut dess sajt för krisinformation. Detta eftersom man gjort sig beroende av företaget Dyns utländska servrar, just de som utsattes för fredagens stora angrepp.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.