Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Saknad 14-åring påträffad

En 14-årig pojke åkte med sin familj till sjön Roxen, norr om Linköping, för att åka skridskor på lördagseftermiddagen. När familjen skulle åka hem var pojken borta. Sökandet pågick större delen av kvällen, men strax efter klockan 23 påträffades han.

”Pojken anträffades ute på isen på sjön Roxen av en svävare som ingick i sökinsatsen. Pojken är kraftigt nerkyld men var kontaktbar. Han kommer att föras till sjukhus för vidare vård”, skriver polisen på sin hemsida.

Pojkens familj larmade polisen vid halv åtta på lördagskvällen, skriver lokaltidningen Corren. De hade varit ute och åkt skridskor i närheten av Sättuna, nära Linköping. Men när det var dags att åka hem fanns 14-åringen inte att hitta.

Mörkret gjorde sökandet svårt. Dessutom är Roxen en vidsträckt sjö, med en yta på 95 kvadratkilometer. Sent på lördagen var temperaturen i området nere i mellan 15 och 18 minusgrader, enligt vädersajter.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.